De maand begint weer aardig naar het eind te lopen.
Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben dat veel mensen aan het eind van de maand een stukje salaris tekort komen.
Ook als dit niet het geval is dan is het een goed idee om af en toe uit de voorraadkast of diepvries te koken.
In de vriezer is het vaak best lastig om overzicht te houden. Meestal wordt alles bovenop de andere levensmiddelen gelegd.
In de voorraadkast worden producten vaak voor de andere gezet.
Wat is het gevolg? Je pakt het voorste product en handelt niet volgens het principe first in, first out zoals ze in supermarkten doen.
Het kan dan zomaar zijn dat je na verloop van tijd je kasten een keer op gaat ruimen, je allerlei producten tegenkomt die ‘over de datum’ zijn.
Zonde toch?
Je kunt dit eenvoudig voorkomen door voordat je boodschappen gaat doen even een blik in de kasten en diepvries werpt en kijkt wat je nog hebt.
Wat heb je nodig om een maaltijd te maken?
Als je dit regelmatig doet dan heb je geen grote voorraad waar je misschien wel een hele week van kunt eten.
Als je het nooit doet is de kans groot dat je wel een week uit voorraad kunt koken en maar een paar dingen bij hoeft te kopen.
Het mes snijdt dan van 2, nee, van 3 kanten. Letterlijk kan dat natuurlijk niet. ha ha
Het scheelt je namelijk deze week:
- heel veel geld, weinig kopen en niets weggooien.
- het scheelt je heel veel ruimte, je kasten raken niet overvol
- en het scheelt je heel veel tijd, je hoeft namelijk niet zoveel boodschappen te doen.
Neem eens even een kijkje in je kasten en diepvries, schrijf op wat erin zit. Wat kun je daar van maken zonder er iets bij te kopen?
Wat moet je nog wel aanschaffen?
Probeer eens 7 menus’s te maken van dat wat je in voorraad hebt. Deze week kies je er iedere dag 1 uit!
dat is organizing en budgetteren in één!
Veel succes